Thursday, October 24, 2013

Spontaneous Thursday : 3 Years


" Ketawa , kecewa , terpisah " (Sungai Lui , Aizat )Dah 3 tahun . Tanpa sedar , masih segar di ingatannya akan peristiwa itu . Percutian yang baginya akan menjadi percutian yang indah , itu hanya mimpi malam semata . Apabila si dia ucapkan kata putus pada malam sebelum percutian itu .

Semalaman tidak lena dibuatnya . Menangis . Pada keesokan harinya , murung sahaja . Diam tanpa banyak kata . Percutian yang hambar dan sedih sahaja . Melihat si dia tersenyum , ketawa bersama rakan yang lain membuatkan hatinya begitu geram . Tak menyangka bahawa haritu , bakal menjadi hari terburuk . Peluang kedua yang diberinya seolah-olah tak berguna bagi dia .

Pun begitu . Disini jualah dia bertemu teman baru . Masih ingat lagi yang ia memanggil dia si penyangak . Mana tidak , dia yang sentiasa memakai snowcap dan mukanya seolah-olah seperti penyangak . Walaupun sudah lama ia kenal si dia di sekolah . Namun disinalah buat pertama kalinya ia berkenalan dengan si dia . Sehingga akhirnya , si dia menjadi orang yang istimewa dalam hatinya .

Dan kenangan yang paling tidak dilupakan . Selepas turun dari mendaki Gunung Berembun . Ia tersungkur sehinggakan dagunya berdarah . Walaupun cuba disembunyikan dari pandangan mata-mata liar. Namun terlihat juga , membuatkan ia susah menjawab persoalan mereka .

- dan ia , takkan mungkin melupakan segala peristiwa disitu . Miss you . Highlands .

No comments:

Post a Comment